Keuring groot rijbewijs

KEURING GROOT RIJBEWIJS

Bij het behalen van en verlengen van een rijbewijs C (vrachtauto) of D (autobus) is een medische keuring nodig. Deze keuring moet worden verricht door een bedrijfsarts.

Het is aan te raden om minimaal 5 maanden voor het verlopen van de geldigheid van uw rijbewijs met de keuringsprocedure te starten. Neem dus tijdig contact met ons op voor het maken van een afspraak. Medisch keuren mag maximaal een jaar voordat uw rijbewijs verloopt.

De keuring bestaat uit:

  • het invullen van de medische verklaring
  •  onderzoek bloeddruk
  • visustest
  • urine onderzoek
  •  eventueel aanvullend lichamelijk onderzoek.

Digitale gezondheidsverklaring

Via mijn.cbr.nl (met behulp van uw DigiD met SMS code) koopt u van tevoren een digitale Gezondheidsverklaring C/D/E. U ontvangt automatisch binnen 5 dagen de juiste papieren in uw mijn.cbr mailbox. Deze print u uit en neemt u mee.

Papieren gezondheidsverklaring

De papieren versie kunt u kopen bij de meeste gemeenten, de CBR webshop of enkele CBR locaties. De papieren Gezondheidsverklaring C/D/E stuurt u eerst op naar het CBR en vervolgens krijgt u de juiste papieren thuisgestuurd. Dit kan een paar weken duren.

CareworX Arbo & HR

Hoe vraagt u een keuring aan

U bereikt ons per mail, keuringen@careworx-arbo.nl of telefonisch via 0255 522516 voor het maken van een afspraak voor de keuring. In de bevestiging staat wat u verder nodig heeft voor de keuring groot rijbewijs